Projecten

Uganda

Bijenteelt en Solar cooking

Bijen worden al eeuwenlang bijna overal ter wereld gehouden. Voor veel gemeenschappen is de bijenteelt belangrijk in de voedselvoorziening. Bijen bevruchten planten, fruit en landbouwgewassen en produceren honing: een bron van voeding en inkomsten voor de bijenhouders.

Lees verder

Ghana

Zonne-energie geeft impuls aan multifunctioneel centrum in Chera

Het dorpje Chera in het warme droge Noorden van Chana zul je niet een-twee-drie vinden met Google Maps. Wel het nabijgelegen stadje Walewale. In Chera is een lokaal centrum met een school (voor 300 kinderen), een kliniekje, een guesthouse en een ecologisch landbouwproject.

Lees verder

Nepal

One to Watch zet in op locale ondernemers

One to Watch is onze nieuwe samenwerkingspartner in Nepal. One to Watch is een Nederlands initiatief van social impact investeerders die zich richten op het ondersteunen van kleine en middelgrote bedrijven en ondernemers in Nepal.

Lees verder

Haiti

Supersterke huisjes voor bewoners Cité Soleil

In Haiti steunen we een project van Wereldouders voor de bouw van aardbeving- en noodweer bestendige huisjes in de kustwijk Cité Soleil (zonnestad) van Port au Price. Cité Soleil is, anders dan de naam doet vermoeden, één van de grootste sloppenwijk op het Westelijk halfrond. Met alle problemen die daarbij horen.

Lees verder

Bolivia

Bolivia: boomaanplant en watermanagement

In de Boliviaanse Andes helpt het project Tierra y Agua afgelegen boerengemeenschappen met de ontwikkeling van ‘agroforestery’ (boslandbouw). In een natuurlijke omgeving wordt een combinatie van fruitbomen, loofbomen en groenten aangeplant.

Lees verder

Tanzania

Feed Calculator voor Afrikaanse veehouders

Het fonds heeft de ontwikkeling van een Feed Calculator voor Afrikaanse veehouders mogelijk gemaakt. De Feed Calculator is een app waarmee bijvoorbeeld kippenhouders het voer voor hun kippen kunnen optimaliseren. De app kiest uit de op de lokale markt beschikbare voedingsstoffen (zoals granen en restproducten) de optimale samenstelling.

Lees verder

Costa Rica en Nicaragua

Duurzame Bamboe: initiatief van Nederlandse bosbouwers

Het Umojafonds steunt een initiatief van Nederlandse bosbouwers met jarenlange ervaring in Midden Amerika. Ze werken samen met lokale deskundigen en overheden. De inzet van het project is tweeledig; het ontwikkelen van een verduurzamingsproces waardoor bamboe veel beter bestand is weersinvloeden en het maken van bamboeproducten voor de inheemse en Nederlandse markt.

Lees verder

India

Een bus voor de kinderen van Isia Mayam

De Nederlandse stichting Stichting Isai Ma(i)yam (www.kindereninindia.org) zet zich in voor weeskinderen in Zuidoost India. Samen met de Wilde ganzen heeft het Umojafonds de aanschaf van een bus mogelijk gemaakt voor het vervoer van de kinderen naar school en naar locaties waar de kinderen optreden.

Lees verder

Sierra Leone

Barefoot Women Solar Engineers of Sierra Leone

De ‘Barefoot Women Solar Engineers of Sierra Leone' is zo’n acht jaar geleden opgezet door 14 vrouwen op ongeveer 50 km van de hoofdstad Freetown. De vrouwen hebben in India geleerd hoe ze zonne-energiesystemen kunnen installeren om de huizen in de dorpen van stroom te kunnen voorzien.

Lees verder

Libanon

Sounds of Change

Het Umojafonds heeft € 10.000 beschikbaar gesteld voor ondersteuning van Sounds of Change. Sounds of Change is een jonge organisatie die zich met muziek- en dansworkshops richt op kinderen in vluchtelingenkampen.

Lees verder

WakaWaka

Zonnelampjes voor slachtoffers van rampen en vluchtelingen

In directe noodsituaties, zoals bij natuurrampen, is er een plotseling een gemis aan bijna alles. Acute problemen ontstaan door gebrek aan veilig drinkwater, medische verzorging, voedsel en een veilig onderdak. Wegen worden onbegaanbaar en voorzieningen vallen weg. Hulporganisaties schieten snel toe om de eerste nood te leningen.

Lees verder