Libanon

Sounds of Change

Direct doneren

Projecten | Libanon

Sounds of Change

Het Umojafonds heeft € 10.000 beschikbaar gesteld voor ondersteuning van Sounds of Change. Sounds of Change is een jonge organisatie die zich met muziek- en dansworkshops richt op kinderen in vluchtelingenkampen. De bijdrage van het fonds maakt een compleet opleidingstraject mogelijk voor muzikanten uit de regio die daadwerkelijk in de vluchtelingenkampen met kinderen werken.

Kinderen in vluchtelingenkampen, zoals die uit Syrië gevlucht zijn naar Libanon, hebben vaak traumatische ervaringen achter de rug, terwijl de toekomst ook erg onzeker. Samen muziek maken biedt niet alleen welkome afwisseling, maar draagt ook bij aan verwerking van nare ervaringen. Door kinderen van verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar te brengen worden nieuwe verbindingen gemaakt die lang stand kunnen houden en bijdragen aan het vreedzaam naast en met elkaar leven.

Sounds of Change heeft een special opleidingsprogramma ontwikkeld voor muzikanten en organisatoren van workshops. Internationale hulporganisaties die in de vluchtelingenkampen werken doen een beroep op Sound of Change om de workshops met kinderen te organiseren.

Sounds of Change is zelf ook opgezet door gedreven artiesten. Eén van de drijvende krachten is Lucas Dols. Lucas heeft contrabas en basgitaar gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en heeft in en voor verschillende bands en groepen gespeeld. Zijn passie en dat van zijn collega’s voor Sounds of Change is enorm. Het Umojafonds helpt daarom graag om de ambities en het bereik van zijn veelzijdige organisatie verder te laten groeien!

Check vooral de links en bekijk de filmpjes!

www.soundsofchange.org
www.facebook.com/lucas.dols