Deelnemen

Deelnemen

Deelnemen aan het Umoja fonds

Het Umoja Fonds is een initiatief van Bløf. Bløf nodigt iedereen uit om mee te doen en een steentje bij te dragen. Dat kan eenvoudig door geld te storten voor een van de projecten (via het iDeal betaalsysteem). Bedrijven, instellingen en organisatoren van evenementen kunnen hun bedrijfsvoering, net als Bløf, klimaatneutraal maken door hun CO2 uitstoot te compenseren via het Umoja Fonds.

Compensatie CO2-uitstoot
Via het Umoja Fonds wordt de CO2-uitstoot van alle Bløf concerten gecompenseerd. Bas legt uit hoe dat gaat: “We berekenen per concert hoeveel CO2 wij – en ons publiek – uitstoten. Per ton CO2 storten we vervolgens 25 euro in het fonds. Dit geld stoppen we weer in projecten die de uitstoot van CO2 voorkomen en onze uitstoot zo compenseren, zoals zonne-energie en biogas.”

Projecten
Bij de keuze van de projecten richt het fonds zich voornamelijk op kleinschalige projecten die duurzame energie produceren in ontwikkelingslanden. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld zonnepanelen, biogasinstallaties, kleine waterkrachtcentrales of betere oventjes om eten te bereiden. Bedrijven, instellingen of evenementen die ook hun CO2 uitstoot willen kunnen compenseren kunnen contact opnemen met het bureau van de stichting: info@adfair.nl