Nepal

One to Watch zet in op locale ondernemers

Direct doneren

Projecten | Nepal

One to Watch zet in op locale ondernemers

One to Watch is onze nieuwe samenwerkingspartner in Nepal. One to Watch is een Nederlands initiatief van social impact investeerders die zich richten op het ondersteunen van kleine en middelgrote bedrijven en ondernemers in Nepal. Traditionele hulp richt zich vaak op de allerarmsten of op de overheid. In Nepal, dat ook nog kampt met de naweeën van een aardbeving en gevoelig is voor klimaatverandering, kunnen bedrijven het verschil maken met bijvoorbeeld de installatie van drinkwater- en zonne-energiesystemen.

De eerste steun gaat naar de installatie van een watersysteem voor een middelbare school (Bloom School), die na instorting van de oude school op een nieuwe locatie is herrezen. In perioden van weinig neerslag wordt het water gezuiverd en hergebruikt.

Kijk ook: One to Watch

In de startfase van het Umojafonds (2008-2010) hebben we veel samengewerkt met de Zeeuwse stichting Ramro. De focus lag toen op de realisering van biogasinstallaties bij boerenfamilies in het Oosten van Nepal. Daarmee konden we ook de CO2-uitstoot van onze concerten en optredens compoenseren. Na de verwoestende aardbeving van 2015 hebben we vanuit het fonds bijgedragen aan de eerste Nederlandse hulpvlucht met WakaWaka zonnelampjes. Nepal herstelt aan de ene kant moeizaam van de natuurrampen die het land hebben getroffen. Aan de andere kant toont het land veel veerkracht.