Haiti

Supersterke huisjes voor bewoners Cité Soleil

Direct doneren

Projecten | Haiti

Supersterke huisjes voor bewoners Cité Soleil

In Haiti steunen we een project van Wereldouders voor de bouw van aardbeving- en noodweer bestendige huisjes in de kustwijk Cité Soleil (zonnestad) van Port au Price. Cité Soleil is, anders dan de naam doet vermoeden, één van de grootste sloppenwijk op het Westelijk halfrond. Met alle problemen die daarbij horen. Door niet alleen in heel stevige huisjes, maar ook gemeenschappelijke voorzieningen en gemeenschapszin te investeringen, wordt een stap-voor-stap proces voor betere leefomstandigheden ingezet. Natuurrampen en klimaatverruwing die het land treffen zullen minder desastreuze gevolgen hebben voor de gezinnen die in de huisjes wonen.

De bouw van de huisjes in Cité Soleil is gestart na de grote aardbevingsramp in 2010. Vanaf 2011 zijn er nu 270 gebouwd (2018). De ambitie van Wereldouders liegt er niet om. Op termijn zo veel mogelijk – er zijn wel 100.000 huishoudens – huisjes bouwen. Een nieuw huisje bekent een enorme stap vooruit en draagt sterk bij aan de veiligheid en hygiëne. Onze droom is om alle huisjes in de toekomst ook nog van zonnepanelen te voorzien.

Kijk ook: Werelddouders in Haiti

Ons fonds heeft een al langer lopende relatie met wereldouders. Eerder geven we steun aan verschillende scholen en een viskweekproject in Mexico en Nicaragua. In 2013 fietste Bas ook mee aan de door Wereldouders georganiseerde Volcano Challenge in Nicaragua; een mountainbiketocht van 350 kilometer langs verschillende projecten.

In 2016, na de tropische orkaan Metthew, werden met steun van het Umojafonds WakaWaka zonnelampjes uitgedeeld. Kijk hier.