India

Een bus voor de kinderen van Isia Mayam

Direct doneren

Projecten | India

Een bus voor de kinderen van Isia Mayam

De Nederlandse stichting Stichting Isai Ma(i)yam (www.kindereninindia.org) zet zich in voor weeskinderen in Zuidoost India. Op twee locaties wordt voorzien in onderdak, levensonderhoud en onderwijs. Muziek en dans spelen een belangrijke rol. Het werk wordt mogelijk gemaakt door Nederlandse sponsoren.

Samen met de Wilde ganzen heeft het Umojafonds de aanschaf van een bus mogelijk gemaakt voor het vervoer van de kinderen naar school en naar locaties waar de kinderen optreden.

Isai Ma(i)yam betekent ‘Centrum voor muziek’. Met muziek, zang, dans en (illustratieve) kunst helpt de stichting kinderen weer plezier in hun leven te geven en hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Creatief bezig zijn helpt de kinderen om zichzelf beter te kunnen uiten en de eensgezindheid te bevorderen. Muziek en dans vormen een fijne manier om positieve energie te krijgen en problemen of nare herinneringen even te vergeten.

Gayatri Art School

Daarom gaan de kinderen elk weekend en in de vakanties naar onze Gayatri Art School in het dorpje Alankuppam, nabij Auroville. Wekelijkszijn er muziek-, zang- en danslessen voor zo’n zeventig dorpskinderen uit de omgeving. De kinderen spelen Carnatic (traditionele Indiase muziek) op instrumenten die voor deze stijl worden gebruikt. De meisjes bekwamen zich in Nautch Barata Natyam, een traditionele dans in India.

Isai Ma(i)yam Muziekband

De Isai Ma(i)yam Muziekband neemt een belangrijke plaats in. Alle muzikanten zijn jongeren uit onze community of de omliggende dorpen. Zij kregen financiële steun van de stichting voor het volgen van een muziek- of dansopleiding. De band treedt regelmatig op tijdens (trouw)feesten en partijen, samen met de danseresjes. Daarmee verdienen ze nu hun eigen geld. Verder nemen ze vier keer per week deel aan muziekstudie in groepsverband.