Umoja van BLØF voor het eerst uit op vinyl

19 juli 2016

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Umoja brengt Music On Vinyl, in samenwerking met Universal Music, het album van BLØF voor het eerst uit op vinyl. Het dubbelalbum is opnieuw gemastered voor 180 grams audiophile vinyl en bevat naast de dertien originele nummers ook vier bonustracks: “Regen”, “Zie Mij” en de speciale akoestische versies van “De Hemel Is De Aarde” en “Wennen Aan September” (een samenwerking met met Counting Crows). Het vinyl van Umoja is te bestellen in de webshop van BLØF.

Artwork

Speciaal voor deze vinyleditie heeft de band het artwork opnieuw onder handen genomen. De binnenhoezen bevatten de songteksten en de insert bevat actuele informatie over het UMOJA Fonds. De vele indrukken tijdens het maakproces van het album waren de aanleiding voor het opzetten van het Umoja Fonds om zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Website

Ter gelegenheid van de release is een speciale interactieve website gemaakt, die door middel van beelden en muziek het verhaal achter het album vertelt. Bekijk de website op www.umoja.nl.

Umoja

Umoja (in het Swahili: ‘saamhorigheid, eenwording en eenheid’) werd oorspronkelijk uitgebracht in 2006. De songs zijn opgenomen in dertien verschillende landen met medewerking van lokale artiesten. Na release behaalde de schijf de eerste plaats in de Album Top 100 en werd uiteindelijk zelfs twee keer platina. De eerste single “Aanzoek Zonder Ringen” was een #1 hit in de Nederlandse Top 100. De opvolgende singles “Hemingway, “Mens”, “Een Manier Om Thuis Te Komen” en “Donker Hart” behaalden ook een hoge notering in de Nederlandse hitlijsten.