Umoja Fonds keert 33.000 euro uit aan zes projecten

19 juni 2023

Het Umoja Fonds heeft deze maand zes organisaties en projecten ondersteund met een totaalbedrag van 33.000 euro.

De grootste bijdrage gaat naar Sounds of Change (SOC), een organisatie die jonge professionals traint om getraumatiseerde kinderen en jongeren te helpen met behulp van muziek. SoC werkt hierbij samen met partners in conflictgebieden en vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten.

Met de bijdrage van het Umoja Fonds gaat SoC 35 medische studenten in Koerdisch Irak en een team van hulpverleners in Tunesië opleiden. De studenten in Koerdisch Irak leren meer over trauma-respons bij kinderen en hoe ze met oefeningen de kinderen sterker en weerbaarder kunnen maken. De studenten werken met kinderen op scholen, in weeshuizen en in vluchtelingenkampen in Koerdistan. Door de aardbeving in Turkije en Syrië zijn nog meer kinderen en jongeren dak- en thuisloos geworden, waardoor de nood in deze regio nog groter is dan hij al was.

In Tunesië gaat SoC een team van hulpverleners trainen, dat zich inzet voor de begeleiding van kwetsbare jongeren. Met behulp van kunst en muziek stelt het team sociale en maatschappelijke onderwerpen centraal. SoC gaat bijdragen aan emancipatie- en awareness-trajecten voor jonge vrouwen, vluchtelingen en LHBTI-ers.

De andere organisaties die steun ontvangen van het Umoja Fonds zijn Stichting RhizaStichting Bijenteelt Noord Uganda,  Stichting Plant N BoomStichting Denkend aan Tsjaaden Stichting The Living Ocean.