Expeditie Sumba – schatgraven

30 juli 2014
Expeditie Sumba

In september 2014 organiseert Hivos voor de derde keer Expeditie Sumba. Tijdens een schatgraafwedstrijd op Concert at SEA won Ad een plek in de expeditie.

Schatgraven

In aanloop naar het festival lieten kandidaten met een inzending zien waarom zij een geschikte deelnemer zijn. In de schatgraafwedstrijd streden vijf geselecteerde deelnemers voor een plek in Expeditie Sumba. Daarin was Ad uiteindelijk de gelukkige winnaar. Hij wist binnen enkele minuten de schat op te graven.

Bekijk hier een verslag van de schatgraafwedstrijd!

BLØF ondersteunt met het eigen Umoja Klimaat- en Ontwikkelingsfonds kleinschalige projecten in derde wereld landen. Op dit moment investeert het fonds samen met Hivos in duurzame energie op het Indonesische eiland Sumba.

Sumba

Sumba is een prachtig eiland, rijk aan tradities, maar economisch arm. Sinds 2010 werkt Hivos samen met Sumbanezen, overheden en bedrijven om het eiland vóór 2024 te voorzien van 100% duurzame energie. Energie die nodig is voor de ontwikkeling van Sumba.

De expeditieleden ervaren hoe het is om op Sumba te leven zonder toegang tot energie. En ze zien welke impact de veranderingen tot dusver hebben. Dit jaar zullen de expeditieleden voor het eerst ook fysiek meewerken aan projecten voor 100% duurzame energie op Sumba.

Meer informatie

www.umojafonds.nl/projecten/indonesie