Concert at Sea weer klimaatneutraal

8 juli 2015

Concert at Sea was in 2007 het eerste grote evenement in Nederland dat volledig klimaatneutraal werd uitgevoerd. Daarmee was Concert at Sea een voorloper in Europa. Ook de succesvolle tiende editie eind juni was weer volledig CO2 neutraal. Er is gebruik gemaakt van groene stroom van Delta NV, die het evenement ook sponsort. De resterende CO2 uitstoot (circa 800 ton) wordt gecompenseerd via het Umoja Fonds. Voor een deel vindt de compensatie plaats door bijdragen aan duurzame energieprojecten in verschillende ontwikkelingslanden (zie projecten)

Voor het eerst wordt een deel van de compensatie gerealiseerd met duurzame energieprojecten in Zeeland. Hiervoor werken Concert at Sea en het Umoja Fonds samen met het Zeeuws Klimaatfonds.
Dit fonds helpt onder meer sportverenigingen in Zeeland om energie te besparen en zelf op te wekken met zonnepanelen.

De grootste post op de CO2 footprint van Concert at Sea bestaat uit de CO2 die vrijkomt bij alle verkeersbewegingen van de bezoekers. Concertbezoekers weten het soms zelf niet, maar de CO2-uitstoot van hun auto’s worden  door de organisatie gecompenseerd. Gelukkig waren er dit jaar ook weer heeeeel veel fietsers onder de bezoekers. Veel duurzamer kan het niet. Zie ook ‘Keep it Green’