Avonturier voor expeditie naar Indonesië gezocht

15 mei 2013
Avonturier voor expeditie naar Indonesië gezocht

Wil jij eind augustus op ontdekkingsreis naar een tropisch eiland in de Indische Oceaan? Dan zijn wij namens het Umoja Klimaat en Ontwikkelingfonds i.s.m. Hivos op zoek naar je!

BLØF ondersteunt met het eigen Umoja Klimaat- en Ontwikkelingsfonds kleinschalige projecten in derde wereld landen. Op dit moment investeert het fonds samen met Hivos in duurzame energie op het Indonesische eiland Sumba. Het doel is het eiland de komende 10 jaar te voorzien van 100% duurzame energie door middel van waterkracht, zonnekracht, windenergie of biogas.

Expeditieteam

Van 23 augustus tot 4 september gaat een expeditieteam van een aantal Nederlanders naar het eiland. Zij brengen in kaart wat toegang tot duurzame energie voor de mensen op Sumba betekent. Sinds vorig jaar hebben honderden Sumbanezen toegang gekregen tot biogas en waterkracht. “Wij hopen dat het team zal vertellen hoe het daadwerkelijk is om te leven zonder toegang tot energie. Maar ook wat er voor de mensen op Sumba kan veranderen als zij wel toegang krijgen tot elektriciteit of gas”, zegt Eco Matser, klimaatspecialist van Hivos.

Omdat we het vanuit BLØF belangrijk vinden om te laten zien wat er gebeurt met de donaties, is een van expeditieleden naar het eiland een Concert at SEA bezoeker.

Meedoen?

Ben jij een stoere avonturier of een geboren verteller? Stel je dan nu kandidaat! Meedoen kan door het insturen van een foto en verhaal naar sumba@concertatsea.nl. Omschrijf daarbij in maximaal 15 regels waarom jij mee moet op Expeditie. De sluitingsdatum van de Wedstrijd is woensdag 12 juni om 12 uur. De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit één lid van de organisatie van Concert at SEA en twee campagnemedewerkers van Hivos. De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende elementen. We zijn op zoek naar Avonturiers. Er wordt gekeken naar:

  • Reiservaring
  • Kan overleven zonder elektriciteit
  • Actief/sportief
  • Is creatief met beeld en tekst. Kan een boodschap goed en op een creatieve manier overbrengen
  • Verplaatst zich in andere culturen
  • Gelooft in het belang van duurzame energie wereldwijd en draagt dit ook uit

Lees hier meer informatie en de volledige wedstrijdvoorwaarden.

Doe nu mee en stuur jouw foto en verhaal in naar sumba@concertatsea.nl